nedeľa 19. mája 2013

Významné kroky, vyhlášené k průmyslové zóně Kaesong

Pchjongjang, 8. dubna (Korejská ústřední tisková agentura - KCNA) -- Kim Čong Un, tajemník ÚV Korejské strany práce, vydal následující prohlášení:
      Korejský poloostrov se dostal do válečného stavu kvůli vážným pohybům USA a jihokorejských úřadů k jaderné válce proti KLDR.
      Nespokojeni s vyhrocením vojenského napětí, jihokorejští konzervativci, spolu s USA, provádějí celou škálu intrik, aby nalezli záminku k zahájení války proti KLDR, poté, co průmyslovou zónu Kaesong snížili na jeviště konfrontace.
      Jihokorejští konfrontační maniaci, pohrdající varováními KLDR, urážkami zraňují důstojnost KLDR a hovoří o „zdroji peněz“, „zadržování“ a „rukojmí“. Jihokorejský ministr obrany Kim Kwan Jin odhalil svůj hrozivý záměr uvést do zóny zvláštní jednotku sil USA, s komentářem o operaci k „záchraně rukojmí“. Tím má být dokázáno, že jihokorejští váleční štváči se snaží zónu změnit na podhoubí války proti KLDR.

      Zóna byla původně postavena jako symbol usmíření, spolupráce a znovusjednocení poté, co KLDR zaručila výsadu Jong Ju Yongovi, čestnému předsedovi Hyundai Group Jižní Koreje, k ocenění jeho vlastenecké vůle ke znovusjednocení.
      Nabídka KLDR jihokorejským společnostem, aby využily rozsáhlou oblast nedaleko demarkační čáry, kde stojí síly jihu a severu v ostré konfrontaci, byla odvážným rozhodnutím, založeným na horoucí lásce k národu a krajanům a manifestací pevné vůle k nezávislému znovusjednocení, míru a prostotě, založených v duchu „náš národ sám“, objasněném v historické Severojižní společné deklaraci z 15. června.
      Když zrádce Lee Myung Bak citelně poškodil mezikorejské vztahy ve všech ohledech, odhodlán ke konfrontaci poté, co se dostal k moci, zóna zůstala tímto nezasažena díky touze a vůli všech Korejců, na severu i na jihu, po znovusjednocení, a udržela činnost ku prospěchu všech.
      Ale zóna je teď sevřena vážnou krizí.
      Zóna, produkt společné deklarace 15. června, byla snížena na jeviště střetu krajanů a vojenských provokací, přesně proti její původní povaze a poslání, kvůli takovým ošklivě konfrontačním maniakům, jako je Kim Kwan Jin. Tuto situaci už nelze dál tolerovat.
      Jihokorejské konzervativní síly tvrdí, že KLDR se zóny nikdy nevzdá, protože těží z průmyslové zóny, ale její ekonomický prospěch ze zóny je malý, zatímco ekonomický prospěch jihu je tu velký. KLDR především poskytla jihu oblast vojensko-strategicky významnou, což znamenalo velký ústupek.
      Je tragédií, že průmyslová zóna, jež by měla sloužit účelům národního usmíření, jednoty, míru a znovusjednocení, byla snížena na jeviště střetu mezi krajany a války proti severu. Existence takové zóny není lepší než nic.
      KLDR je donucena učinit důležité rozhodnutí ve vztahu k problému průmyslové zóny, když teď jihokorejské úřady zneužívají velkorysosti a krajanství KLDR ke svému nepřátelskému účelu. Podle pověření vyhlašuji následující důležité kroky, týkající se krize v průmyslové zóně Kaesong:
      KLDR stáhne ze zóny své zaměstnance.
      Dočasně přeruší svoji činnost v zóně a přezkoumá problém, zda ji nechat existovat nebo ji zavřít, protože jihokorejské úřady a váleční štváči se snaží ji přeměnit na semeniště střetu mezi krajany a války proti KLDR, což zraňuje její důstojnost.
      Vrchní úřad centrálního vedení rozvoje zvláštní zóny bude zodpovědný za pracovní záležitosti týkající se důležitých kroků, včetně stažení zaměstnanců a dočasného zastavení činnosti zóny. Další vývoj situace bude záviset čistě na přístupu jihokorejských úřadů.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára