utorok 19. marca 2013

Odmítáme sankce proti Korejské lidově demokratické republice!

Jednoznačně odmítáme sankce přijaté OSN, zamířené proti KLDR. Tyto sankce mají být bičem politiky útlaku, která je již řadu desítek let zaměřena proti svobodě, nezávislosti a socialistickému systému lidově demokratické Koreje. Jako komunisté nehodláme dělat kompromisy s tak základní otázkou,jako je právo proletariátu každého národa na světě bránit se imperialismu. Mezi socialismem a kapitalismem nemůže existovat koexistence.
Imperialismus bude vždy chtít těmi nejbrutálnějšími metodami zničit socialistické snahy a výsledky a nastolit svou vládu, která přinese obrovský počet obětí. O tom svědčí i naše zkušenost 20. století. Zvláště korejská zkušenost z počátku 50. let dokazuje pravou bestiální tvář amerických „demokratů“. Nehodláme poučovat naše soudruhy z KLDR o pacifismu v čase, kdy lidu jejich země každou chvíli hrozí napadení imperialisty. Podporujeme proto KLDR v každé snaze, která má ubránit lidově demokratické zřízení v jejich vlasti. Svoboda a socialismus se brání nejen projevy, ale také hlavněmi zbraní.
      Obdivujeme odvahu lidu KLDR bránit socialismus, zvláště, když jsme sami byli naopak svědky hromadné zrady a amorálního slabošství, které nás dovedlo ke kapitalismu. Odhodlanost, hrdinství a vysoká morálka lidu KLDR může být příkladem v tom, jak se přes vysoký tlak dá ubránit vybojovaný systém. Jednoznačně upozorňujeme na podlost, se kterou přijala a schválila sankce Čína, která se dnes už jen formálně nazývá „lidovou“.
      Ať žije neporažená a nepokořená KLDR!
Martin Peč

1 komentár: