streda 18. januára 2012

Pláč milionů lidí nelze vynutit ani násilím, ani hrozbami

   Úmrtí jednoho z nejvýznamnějších současných státníků a vládců na světě, soudruha Kim Čong-ila, bylo velmi pečlivě využito buržoazní, antikomunistickou propagandou po celém světě. V novinách a na internetových severech jsme mohli číst zaujaté, antikomunistické články s nadpisy Tyran a diktátor zemřel, Lidé v KLDR jsou nuceni držet státní smutek atd. V souvislosti s Kimovou smrtí totiž média nemohla utajit obrovský pláč a smutek korejských pracujících. Ihned byl však pláč korejských občanů označen za vynucený tamějším „komunistickým režimem".

      Pokud si však rozumně uvažující člověk pozorně prohlédne záběry a fotografie z období státního smutku v KLDR a hlavně z pohřbu Kim Čong-ila, pochopí, že pláč Korejců rozhodně nebyl a ani nemohl být ničím vynucen, že byl zcela upřímný a vycházel z jejich lásky k socialistickému režimu a k Velkému vůdci Kim Čong-ilovi. Naopak státní smutek v ČR kvůli úmrtí exprezidenta a nepřítele lidu Václava Havla byl daleko více pracujícím vnucován sdělovacími prostředky. Několik dní nemohli pracující číst na internetu a v novinách, poslouchat v rádiu a vidět v televizi nic jiného nežli Václava Havla. Nyní máme možnost porovnat pohřeb Václava Havla s pohřbem Kim Čong-ila. Zatímco na pohřeb „demokrata a lidumila" Václava Havla dorazila buržoazní vrchnost z celého světa, na pohřeb „diktátora a tyrana" Kim Čong-ila dorazily tisíce pracujících se slzami v očích a s bolestí v srdci. Pro Havla v ČR nikdo tolik neplakal jako pro Kima v KLDR. Už jen z toho vyplývá, že Kim Čong-il asi nebyl žádný „krvavý diktátor", když obyvatelé KLDR se s jeho smrtí nemohli vyrovnat. A i kdyby buržoazie tisíckrát opakovala, že smutek v KLDR byl vynucený, tak lže.
Smutek při pohřbu Kim Čong Ila v KLDR Smutek při pohřbu Kim Čong Ila v KLDR
      Pláč milionů Korejců nelze ničím vynutit. Korejci navíc měli důvody si Kim Čong-ila vážit. Kim Čong-il stál v čele KLDR ve velmi těžkých dobách, v dobách, kdy se KLDR musela obejít bez pomoci již neexistujícího Sovětského svazu, v dobách, kdy KLDR čelila hladomoru. Kim Čong-il však dokázal s pomocí obrovského úsilí pracujících vyvést KLDR z těžkých ekonomických a hospodářských problémů. Dnes, ač v KLDR není blahobyt, staví se zde mnoho nových, moderních budov, které jsou srovnatelné s budovami v USA. Kim Čong-il dokázal za své vlády obhájit KLDR před americkým imperialismem. Proto pro něj Korejci plakali, proto jeho smrt nesli velmi těžko. Kim Čong-il totiž pro KLDR udělal mnoho, Václav Havel pro Československo neudělal pozitivního nic.
      Text může být vždy lživý, protože nepřináší očividný důkaz svého tvrzení. Ale fotografie nikdy neumějí lhát. Proto zde publikujeme alespoň některé fotky z pohřbu velkého soudruha Kim Čong-ila, které dokazují, že pláč Korejců byl upřímný a že vycházel z obrovské lásky k tomu, kdo se nebál vzdorovat nejmocnější zemi na světě - Spojeným státům.
Petr Kračmar

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára