utorok 15. novembra 2011

Americko-juhokórejské cvičenia nukleárnej vojny boli stiahnuté

Pchjongjang, 14. november 2011 (KCNA) -- V poslednej dobe Americké strategické velenie predstavilo "cvičenia pre rozšírenie zastrašovania" pod dohľadom "rozšíreného výboru pre politiku zastrašovania".

Cvičenia, na ktorých sa podieľajú aj vojenské a diplomatické kruhy z USA a Južnej Kórey, sa konali na úrovni dohovorov o ceste aplikovania rozšíreného zastrašovania, rozhodovacích procedúr, a aktuálnych manévrov atď. aby sa údajne vyrovnali s "jadrovou hrozbou" KĽDR.


Americké a juhokórejské autority sa snažia navrhnúť "koordinovanú zastrašovaciu stratégiu" aplikovaním podrobných "operácií", ktoré by použili po dvoch-troch cvičeniach v blízkej budúcnosti.

Komentujúc tento fakt, analýza v novinách Rodong Sinmun (orgán Kórejskej strany práce) v pondelok hovorí:
Cvičenia sú bezohľadnou akciou, ktorá môže byť úspešná len pri rozpútaní jadrovej vojny na kórejskom polostrove. Sú nevyhnutným výsledkom jadrovej kooperácie amerických a juhokórejských predstaviteľov, ktorí chcú inváziu do KĽDR. Napriek tomu je každému jasné, že nie USA ani Južná Kórea, ale KĽDR predstavuje jadrovú hrozbu.
Ak by v posledných desaťročiach jednotky USA a juhokórejského bábkového režimu neobnovovali schému na vyprovokovanie nukleárnej vojny proti KĽDR , nukleárny problém by na polostrove neexistoval.Tvrdou realitou však je, že zatiaľ čo požadujú neexistenciu "jadrovej hrozby" zo strany KĽDR, sami hrozbu jadrovej vojny zintenzívňujú. Spomínané cvičenia "rozšírenej zastrašovacej stratégie" obsahujú aj záväzok USA nukleárnej podpory pre Južnú Kóreu.

Realita jasne znova ukazuje, kto je rozbíjač mieru, vojnový maniak a kto sa snaží vyprovokovať nukleárnu vojnu na polostrove -0-
Poznámka prekladateľa: Podobné plány a cvičenia sa chystajú už niekoľko mesiacov a na celom kórejskom polostrove sa stretli s vlnou odporu a mierovými demonštráciami, na ktorých Kórejci odmietajú bábkový režim Lee Myung-baka, ktorý sa na polostrove drží len vďaka americkej okupácii Južnej Kórey. Požadujú mierové rozhovory a znovuzjednotenie oboch krajín. Prinášame niekoľko fotografií.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára