utorok 1. novembra 2011

Komunistické myšlenky nelze odstranit násilím

V posledních dnech se v médiích hodně hovoří o napětí na Korejském poloostrově. Jsou publikovány zprávy o tom, že KLDR zaútočila na Jižní Koreu a zabila přitom čtyři lidi. To je však jen malá část pravdy. Ve skutečnosti palbu KLDR na Jižní Koreu vyprovokovala právě Jižní Korea, která v rukou imperialistické politiky USA zaútočila na KLDR nejdříve s pomocí svého námořnictva. Severní Korea tedy pouze reagovala na provokaci, která přišla z jihu. O tom, že další napětí na Korejském poloostrově zavinila právě Jižní Korea, se v médiích nemluví. Úmyslně se tato zpráva zatajuje. Jako hlavní viník veškerého napětí na Korejském poloostrově je vnímána KLDR, která je již dlouhou dobu líčena jako totalitní země zla. Veřejnost se tedy nemůže dostat k pravdivým informacím o dění na Korejském poloostrově a podléhá publikované myšlence, že za napětí může KLDR.

      Ovlivnit širokou veřejnost šířením nepravdivých zpráv v sdělovacích prostředcích je jedna ze zbraní antikomunistického systému. Zprávy o tom, že KLDR je viníkem napětí na Korejském poloostrově, nejsou zaujaté pouze proti KLDR, nýbrž proti veškerému komunistickému hnutí. Tyto falešné zprávy mají vyvolat v lidech představy o zločinnosti komunismu a mají v lidech budovat antikomunistickou nenávist. Režim tímto také odpoutává pozornost od skutečného viníka, který je odpovědný za dlouhodobé napětí na Korejském poloostrově, což jsou Spojené státy americké.
      USA se již dlouhou dobu snaží zničit socialismus v KLDR - už od jeho počátků. Obrovským důkazem zločinnosti imperialismu a antikomunismu je korejská válka, která proběhla v letech 1950-1953. Paradoxní je to, že korejskou válku využívá antikomunistický systém k špinění socialistické politiky KLDR. Dnešní výklad dějin obviňuje KLDR ze zavinění korejské války. Pravda je však zcela jiná. Mnozí tvrdí, že na jihokorejské území zaútočila KLDR; je-li to pravda, což je ovšem velmi sporné, učinila tak kvůli agresivní a vojenské politice, kterou praktikovaly Spojené státy americké na území Jižní Koreje. Zachovaly se dokumenty, jež prokazují, že USA se s pomocí Jižní Koreje chystaly na napadení KLDR. V tomto smyslu hovořili dokonce i někteří vrcholní představitelé loutkové vlády na jihu. Korejská válka byla skutečně velmi krutá, zahynula spousta nevinných lidí. USA v této válce ukázaly, jak zločinný systém v sobě skrývá imperialismus.
      V roce 1953, po skončení korejské války, byl Korejský poloostrov rozdělen na dvě republiky - Korejskou lidově demokratickou republiku a Jižní Koreu. V KLDR se po válce začaly likvidovat válečné škody, rozběhlo se budování socialismu, které přineslo značné úspěchy, a navíc sovětská vojska, která KLDR pomohla k zachování své existence, severokorejské území opustila. Naopak americká vojska v Jižní Koreji zůstala a stále zde pobývají a tím ohrožují Severní Koreu i dnes. Přitom si lid Jižní Koreje nepřál rozdělení Korejského poloostrova na dvě republiky. Jeden můj známý viděl snímek, na kterém lid Jižní Koreje vítal severokorejské vojáky. Imperialismus však vůle lidu nezajímá a nikdy nezajímala. Imperialismus vždy jedná v rozporu se zájmy lidu a korejská válka nebyla výjimkou. Od skončení korejské války není Jižní Korea demokratickou zemí. KLDR je líčena jako totalitní země, přitom pravá nesvoboda se nachází právě v Jižní Koreji, kde pobývá množství amerických vojáků. Program jihokorejské republiky je válečným programem v rukou amerického imperialismu, který dále i dnes ohrožuje KLDR.
      Manifestace v KLDR KLDR si ve své historii prošla řadou problémů. Nebyla to jen korejská válka, ale i hladomory a hospodářské problémy, které zde vznikly po pádu Sovětského svazu na začátku 90. let a prohloubily je ještě přírodní katastrofy. Všechny tyto problémy KLDR hrdinně překonala a dnes se z nich úspěšně zotavuje. Nemusíme se vším, co se v KLDR děje, souhlasit, máme na to odlišné názory, ale pravda je ta, že KLDR skutečně ukázala imperialismu, jak dokáže být silný lid. Nechci pozici KLDR ve světě nějak vyvyšovat a přeceňovat, ale americký imperialismus se vlastně severokorejského lidového režimu bojí. Proč? Příčin je mnoho.
      KLDR zachovala socialistické hospodářství i po pádu světové socialistické soustavy, přežila hospodářské problémy v 90. letech a především neztratila důvěru lidu. To je velmi důležité v lidové republice. Udržet v lidech revoluční nadšení, přímět lid k tomu, aby si komunistické myšlenky osvojil, to se KLDR podařilo a díky tomu zdolávala těžké překážky na své cestě k socialismu. Pravda je, že KLDR má svoji vlastní ideologii čučche, se kterou ne každý souhlasí. Ale zásady socialistického hospodářství v KLDR fungují a lid je schopen pro komunistické myšlenky, v pojetí své vlastní ideologie, udělat cokoliv. Lid se ztotožňuje s komunistickými myšlenkami a díky tomu je režim KLDR velmi zdatný a staví se do cesty imperialistickým velmocím, jako je USA. Protože člověk je komunistou svým srdcem. A díky tomu nebyla dosud poražena KLDR, v minulosti díky tomu také například při americké invazi nepadl Vietnam. Když člověk vloží komunismus do svého srdce, stává se neporazitelnou součástí proletářské, revoluční síly. Proto je KLDR schopná stavět se do cesty americkému imperialismu i v současné době.
      To však neznamená, že KLDR nemá žádné problémy a válku s USA by zvládla. V současné době USA opět prostřednictvím své loutky Jižní Koreje ohrožují budování socialismu a bezpečí lidu v KLDR. Ať už souhlasíme se vším, co se v KLDR děje, nebo ne, je to jeden z posledních lidových států, kde se socialismus nadále s úspěchy buduje. To se nedá popřít. A tento lidový, socialistický stát je ohrožen nelítostným americkým imperialismem, který dělá vše proto, aby na Korejském poloostrově vypukla válka. Vzkaz nám již vyslal jeden z nejvýznamnějších představitelů komunistického hnutí, soudruh Fidel Castro, který má s americkou zločinnou politikou neblahé, ale bohaté zkušenosti. Podle soudruha Castra se USA chystají zahájit s KLDR jadernou válku. To se zdá bohužel jako reálné vysvětlení událostí, které se na Korejském poloostrově v posledních dnech dějí. Protože KLDR je jeden z posledních socialistických států na světě, kde se socialismus neohroženě buduje a reakční síly nemají ve veřejnosti žádný vliv, USA se rozhodly Severní Koreu zničit násilným způsobem. Jak jsem již uvedl, KLDR byla vždy strašákem pro imperialismus a ukazovala, čeho všeho může socialismus dosáhnout. Proto se USA pokoušejí v současné době KLDR zničit. Bohužel, USA mají k těmto plánům imperialistické spojence, jako je např. NATO či EU, kteří moc rádi přispějí k pádu socialistické země.
      Severokorejský lid je téměř po 60 letech opět v ohrožení. I přes to, že KLDR má vyspělou lidovou armádu, která je schopná pro socialismus udělat vše, světové imperialistické organizace mají daleko větší sílu. Navíc KLDR k sobě nemá velmoc, která by ji podpořila. Před 60 lety to byl Sovětský svaz a Čína, dnes však již podobná socialistická mocnost, která by KLDR ve válečném konfliktu pomohla, neexistuje. Čína je sice hospodářsky i vojensky vyspělou zemí, ale není to lidová a socialistická země. Já osobně Čínu pokládám za kapitalistickou mocnost, kde je vykořisťování daleko tvrdší než v jiných kapitalistických státech. Kdyby se do války na Korejském poloostrově zapojily i další země, mohlo by to rozpoutat třetí světovou válku, která by mohla zničit celý svět. Pro imperialismus žel není tak těžké zničit lidstvo! Imperialismus k tomu má prostředky.
      Já osobně doufám, že se KLDR vyhne válce s imperialistickými světovými organizacemi. Severní Korea měla těžkou historii, její lid hrdinně vydržel jakékoliv problémy. Ale bojím se, že válka v současné době by KLDR dříve či později zničila a padla by jedna z posledních socialistických zemí na světě. Severokorejský lid si válku nezaslouží! Hrdinství severokorejské armády a severokorejského lidu musíme ocenit, ale v současné době je imperialismus natolik silným, že KLDR by ho rozhodně nebyla schopná zastavit. Možná Čína, ale jak jsem již uvedl, Čína není socialistickou a lidovou zemí. Imperialismus se domnívá, že pokud by docílil dlouho očekávaného pádu KLDR, dostalo by komunistické hnutí v celém světě velkou ránu a komunistické myšlenky by byly postupně definitivně zničeny. Ale v tom se imperialismus mýlí! I kdyby žádný socialistický stát neexistoval, i kdyby všichni komunisté byli zavražděni, komunistické myšlenky, věčné učení marxismu-leninismu nezmizí!
      Komunismus sám v své podstatě je vědecký názor, který vysvětluje úplně vše, co ve světě existuje. Jak může zahynout budoucnost? Jak může zahynout pravda? Komunistické myšlenky jsou natolik silné, že přežijí jakýkoliv nátlak imperialismu, a jsem přesvědčen, že síla komunistických myšlenek zocelí komunistické hnutí a zničí imperialismus! Imperialismus může zavraždit komunisty, může docílit zničení lidových republik, může manipulovat veřejnost, může zakázat komunistické symboly. Ale jednu věc imperialismus nezakáže. Nikdy nezakáže budoucnost! Komunismus je budoucnost, která přežije vše!

Petr Kračmar

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára