utorok 1. novembra 2011

Železobetonová zed'

29. prosince 2010 uplyne 31 let od chvíle, kdy byla dokončena stavba mohutné železobetonové zdi na území Jižní Koreje v těsné blízkosti demilitarizované zóny na 38. rovnoběžce, která je pozůstatkem doby konfrontace na Korejském poloostrově.
      Tato zeď, kterou vybudoval jihokorejský režim s podporou USA, protíná uprostřed Korejského poloostrova, od východu k západu v délce 240 km, je vysoká 5 až 8 metrů, síla její spodní části 10 až 19 metrů a horní části 3 až 7 metrů.
      Podle základního propočtu bylo na postavení této zdi celkem spotřebováno více než 14 miliónů krychlových metrů betonové směsi, a více než 6 miliónů tun cementu.
      Z toho by se daly postavit obytné domy pro více než 3 milióny těch rodin, které jsou v Jižní Koreji bez přístřeší.

      KLDR již dávno předložila návrh na záchranu země, který je zaměřen na zbourání této zdi, na zajištění volného přechodu a otevření dveří mezi Severem a Jihem.
      Železobetonová zeď, která nemá ve světě obdoby, je symbolem národního rozkolu a konfrontace mezi Severem a Jihem a chtivosti jihokorejských úřadů v žoldu USA o věčném rozdělení Koreje na dvě části.
      Jak je celému světu známo, vojenská demarkační linie, která vznikla v důsledku okupace Jižní Koreje vojsky USA a války z 50. let minulého století, vyvolané USA a jihokorejskými loutkami, způsobuje celá léta korejskému národu neuvěřitelné útrapy a problémy.
      Čárou bylo rozděleno více než 120 obcí a byly přerušeny 3 silnice první třídy spojující Severem a Jihem a 24 silnic druhé třídy, 197 cest i 4 železniční tratě.
      Díky upřímnému úsilí KLDR byla podepsána Společná deklarace mezi Severem a Jihem ze dne 15. Června 2000 a byly navázány kontakty v různých oblastech, došlo dialogu mezi Severem a Jihem.
      Pokud USA a jihokorejské úřady mají skutečně upřímný zájem o mír, smíření a spolupráci na Korejském poloostrově, musí především neprodleně odstranit tuto mohutnou zeď.
Převzato ze Stránek přátel KLDR - http://www.korea-pektusan.cz



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára